Huis- en tuinonderhoud en renovatie

« Terug Start

[QAD] Een architect inhuren

Gepost op

Ga je beginnen aan een nieuw bouwproject of renovatie? Dan is het van groot belang om de juiste architect voor het project te vinden. In deze blogpost geef ik tips over hoe je een architect kunt vinden die volledig aansluit bij jouw project. Het kan werkelijk het verschil maken voor de duur van het project en het gewenste resultaat. Lees gauw verder en vindt zelf de architect die het beste bij jou past.

Stijl

Elke architect heeft toch zijn/haar eigen stijl. Het is daarom erg belangrijk dat je op zoek gaat naar een architect waarvan de stijl goed bij jou past. Je kunt op de websites van de architecten altijd een kijkje nemen naar recente projecten en zien of de stijl past bij jouw wensen. Je behaald het meeste succes wanneer je samenwerkt met iemand die helemaal snapt wat jij bedoeld met jouw project en dit ook met plezier maakt. 

Klikt het?

Wanneer je een architect gevonden hebt die helemaal voldoet aan jouw wensen en eisen op het gebied van stijl, dan kun je een kennismakingsafspraak maken. Tijdens dit gesprek vertel je over jouw project, wat je verwacht en informeer je naar de mogelijkheden. Zo'n gesprek is ook erg belangrijk om te zien of het klikt. Zitten jullie op een lijn, bevalt de persoonlijkheid en zie jij jezelf een samenwerking aangaan met deze architect. Nu is het niet zo dat jullie gelijk beste vrienden voor het leven hoeven te worden. Maar je gaat wel een lange werkperiode met iemand aan en je moet goed in overleg kunnen komen. Iemand die bijvoorbeeld té dominant is, kun je misschien beter niet aannemen voor de klus. Zorg dat jullie op een lijn zitten over het project, dat is het allerbelangrijkste.

Budget

Het is toch vaak dé doorslaggever, het budget. Zorg dat je een realistisch budget voor ogen hebt, met nog de mogelijke kans op tegenslagen. Zoek een architect dat de klus kan klaren voor jouw budget en het is ook sterk af te raden om in gesprek te gaan met architecten die boven jouw budget zitten. Realistisch gezien is de kans op samenwerking dan erg klein en zo bespaar je beiden tijd. Houdt wel altijd rekening met goedkoop is duurkoop, zorg daarom voor een realistisch budget en investeer in jouw project. Een nieuw project? Spannend! Het vinden van een architect die helemaal past bij jouw project is erg belangrijk. Zoek iemand die compleet aansluit op het gebied van stijl en waarmee je makkelijk door een deur kan. Het budget is toch meestal de doorslaggever dus vraag altijd offertes aan.

Voor meer informatie spreek met Architectenbureau Dick vd Heijden.


Delen