Huis- en tuinonderhoud en renovatie

« Terug Start

Zonweringen

Gepost op

Zonweringen

De zon straalt je tegemoet deze zomer, maar soms is het fijn om de zon even te weren. Ontsnap aan de warmte met een zonwering voor het huis, de tuin en overal waar je even wat minder zon wil. Zonweringen komen in verschillende soorten, maten en ook zijn ze er in meerdere kleuren. Kortom voor iedereen is er een perfecte zonwering te vinden. Voor een ruim aanbod verschillende soorten zonweringen kunt terecht bij Bolten de Woonversierder.

Zonneschermen

Zonneschermen zijn misschien wel de meest bekende vorm van zonweringen. Het scherm rolt uit als een luifel en blokkeert dat het zonlicht het huis in zal schijnen. Een groot voordeel van een zonnescherm is dat het naast het blokkeren van het zonlicht in het huis ook een schaduwvlak creëert aan de buitenzijde van het raam. Zo kan je ook in de tuin of op het balkon een ruimte zonder direct zonlicht creëren. Zonneschermen komen zowel in mechanische varianten als elektrische varianten voor, bij de eerste draai je het uit met behulp van een draaistang bij de latere voldoet een simpele druk op de knop.

Verticale-zonwering

De verticale-zonwering is een meer esthetische oplossing om de zon te weren. Het scherm zit verticaal voor het raam waardoor er vrijwel geen uitstekende delen worden opgemerkt. Doordat het scherm niet uitsteekt werpt het geen schaduwvlak op de grond aan de buitenkant van het raam. Het is daardoor misschien minder praktisch voor in de tuin maar deze vorm van zonwering is erg bruikbaar op bovenverdiepingen of op plekken waar het raam niet in de tuin uitkomt. Ook als een zonnescherm door de verhuurder niet toegestaan is mag je in veel gevallen wel een verticale-zonwering installeren.

Verandazonwering

Een veranda is ideaal om lekker te genieten van de zon als het buiten al wat koeler geworden is. In de zomer kan het echter al snel wat aan de warme kant worden en dan is verkoeling wel zo fijn. Verandazonwering biedt dan een prachtige uitkomst. De zonwering valt dicht over het glas en lijkt in dat opzicht op de verticale-zonwering. Echter het glas in de veranda is vaak onder een hoek geplaatst en vraagt daarom voor een specifieke zonwering.

Uitvalschermen

Naast de bovengenoemde zonweringen zijn er ook uitvalschermen welke de zon weren. Het scherm is te bevestigen aan de muur of een balk en tegenover het scherm is een ophangsysteem. Op deze manier kan je met het scherm een deel van de tuin of het terras afsluiten voor zonlicht. De schermen zijn winddicht waardoor het tevens als windscherm te gebruiken is. De ideale combinatie voor elke tuin en ieder terras.


Delen