Huis- en tuinonderhoud en renovatie

« Terug Start

De tuin laten betegelen: een van de grote tuintrends van dit moment

Gepost op

Kiezen voor tegels in de tuin is een van de grootste tuintrends van dit moment. Steeds meer tuinen van woningeigenaars, maar ook tuinen bij kantoren en bedrijven, worden voorzien van fraaie terrastegels. Maar waarom is tuinbestrating zo populair in Nederland? Waarom besluiten steeds meer mensen om hun tuin te laten betegelen? Het antwoord is eigenlijk niet zo ingewikkeld: tuinbestrating heeft meerdere interessante voordelen te bieden. Profiteer ook van de meerwaarde van tuinbestrating en kies voor het leggen van stijlvolle terrastegels in je tuin.

Ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben

Als je zelf geen enthousiaste tuinman of tuinvrouw bent, is de tuin laten betegelen de ideale oplossing om dit te maskeren. Niet iedereen vindt het leuk, of heeft de tijd, om wekelijks enkele uren in de tuin aan de slag te zijn om het gazon, de planten en/of bloemen bij te houden. Kies je voor terrastegels in je tuin, dan ben je direct van dit soort verplicht tuinonderhoud af. En dat levert je op termijn een hoop tijdwinst op en voorkomt onnodige frustratie. Dat vervelende onkruid wieden en het voortdurend bijknippen van je heg? Voortaan behoren deze activiteiten tot het verleden!

Minder overlast van dieren en klein ongedierte

Wie kiest voor tuinbestrating met siertegels of terrastegels voorkomt daarmee ook overlast van dieren, zoals mollen, egels, wespen en bijen. Een groene tuin is natuurlijk lekker ecologisch en ziet er milieuvriendelijk uit, maar heeft als grote minpunt dat dit type tuinen een hoop dieren lokt. En dat betekent vaak, helaas, overlast. Kies je voor ervoor om de tuin te laten betegelen door een ervaren tuinman, dan ben je van deze ellende af. Je hebt direct een stuk minder last van mollen die je gazon slopen, van wespennesten en van egels die door je tuin struinen. Lekker toch?

Handig voor het maken van een gezellig tuinterras

Een tuin met een strakke tegelbodem is ideaal om een mooi terras, uiteraard voorzien van een comfortabele loungeset, op te plaatsen. Steeds meer Nederlanders gebruiken hun tuin als een verlengstuk van hun woonkamer. Dat betekent dat je in de tuin moet kunnen relaxen, lekker moet kunnen zitten en tot rust moert kunnen komen. Door het leggen van tegels voor een strak tuinterras, is het inrichten van je eigen comfortzone in de tuin een stuk gemakkelijker. Richt je eigen terras daarbij niet alleen in met een relaxte loungeset, maar maak je terras nog mooier door accessoires toe te voegen. Een warme tuinhaard, een prieeltje en natuurlijk een regenbestendige dakoverkapping zorgen voor een optimale terraservaring die zijn gelijke niet kent. Aan het plafond en de wanden van de overkapping kun je planten en decoraties hangen voor extra sfeer. Vraag Hoveniersbedrijf de Colm om advies!


Delen