Huis- en tuinonderhoud en renovatie

« Terug Start

Aluminium kozijnen

Gepost op

Aluminium kozijnen

Op dit moment zijn aluminium vensters de meest geprefereerde raamkozijnen. De populariteit en het gebruik in de maatschappij is hierdoor sterk toegenomen en ze zijn een uitstekende vervanging voor staal en hout. Omdat ze zijn gemaakt van lichtgewicht, duurzame materialen en een slanke, stijlvolle afwerking bieden, hebben ze veel voordelen ten opzichte van anderen die zwaar zijn. Ze bieden ook eenvoudige beglazing van het venster voor smalle vensters, geven voldoende kijkruimte door je raam en maximaliseren de hoeveelheid natuurlijk licht dat het huis binnenstroomt.   

Waarom aluminium raamkozijnen ideaal zijn 

Een van de redenen waarom aluminium de perfecte raamlijst is, is dat het weinig onderhoud vereist en een uitstekende levensduur heeft. Aluminium zelf is bestand tegen roest en extreme weersomstandigheden die anderen zoals hout kunnen beïnvloeden, zodat ze kunnen opzwellen of van positie kunnen veranderen, het kan niet worden aangetast door contracties. Aluminium van goede kwaliteit moet een perfect gladde en consistente afwerking en kleur hebben, terwijl een slechte kwaliteit putten kan hebben veroorzaak tijdens het verwarmen van het profiel tijdens het poedercoaten. Voor extreme koude seizoenen betekent dit dat het isolatie nodig heeft om ruimtepakken en ruimteveren te isoleren. Als deze goed is geïnstalleerd in aluminium kozijnen, kun je de warmteoverdracht tussen binnen en buiten minimaliseren en de thermische efficiëntie in het huis maximaliseren. Dit helpt niet alleen om de warmte in de winter binnen te houden en de hoeveelheid energie te verminderen die wordt verspild bij het verwarmen van het huis, maar het helpt ook om een koele, stabiele temperatuur te behouden tijdens de zomer. Het belang van het gebruik van aluminium ramen is dat ze zeer veelzijdig en eenvoudig te installeren zijn, met hoge thermische prestaties en beveiliging. Niet alleen dat, maar het is veel gemakkelijker om die vensters aan te passen die geschikt zijn voor jouw standaard en locatie. Zelfs dakhellingen en krappe ruimtes of ramen kunnen voldoende zichtruimte bieden bij het gebruik van aluminium kozijnen. Het is veelbetekenend dat deze kozijnen sterk genoeg zijn voor een groot aantal glasverlengingen en frames zonder uitval en minder duur zijn dan andere inlijstmogelijkheden   

Veiligheid 

Om veiligheidsredenen kunnen ze worden geïnstalleerd met elk type slot om de nieuwste beveiligingsstandaard te overtreffen. Dit maakt aluminium frames de beste die je kunt gebruiken om de veiligheid van je huis te garanderen. Met extra beveiligingsfuncties zoals hoogwaardige roestvrijstalen scharnieren, scharnierbeschermingen, gekrulde frames en vergrendelingshendels die hun doordringbaarheid nog verder verminderen en veiliger maken dan andere kozijnen. Hierdoor zijn aluminium kozijnen zeer veilig. Met alle voordelen die aluminium met zich meebrengt is het geen wonder dat deze kozijnen snel de markt overnemen.

Laat uw kozijnen plaatsen door een specialist als Hoekstra Kozijnen.


Delen