Huis- en tuinonderhoud en renovatie

« Terug Start

Ramen en kozijnen: gordijnen

Gepost op

Wanneer je gaat verhuizen of eventueel een nieuw huis wilt betrekken, komen daar veel zaken bij kijken. Naast de meubels moeten er ook gordijnen voor de ramen bekeken worden. Gordijnen zie je nog wel als glasgordijnen, maar dat wordt wel steeds minder. Wanneer er glasgordijnen worden gebruikt, worden er ook overgordijnen gebruikt. Deze overgordijnen kunnen vele designs hebben. Vaak hebben ze mooie patronen die goed bij het interieur van de kamer passen waar ze worden toegepast. Toch wordt deze vorm van raamdecoratie in deze tijd minder gebruikt, ondanks dat het een warme sfeer in de kamer geeft. De keuze voor de raamdecoratie is de laatste jaren steeds groter geworden.


Kunststof lamellen

Deze lamellen zijn van kunststof en zijn smal. Dat heeft als nadeel dat het lastig was en is om ze schoon te maken. Voor een raam zijn veel lamellen nodig. Daar moet de moderne jeugd niets van hebben. Het moet voor deze jeugd gemakkelijk en mooi zijn waar niet veel aan te doen valt.


Rolgordijnen

Om het probleem van het schoonmaken op te lossen ging met over tot het gebruik van rolgordijnen. Dat is een stuk stof, of kunststof, dat op een rol is bevestigd. Het kan worden op- en afgerold. Er zijn veel verschillende kleuren en designs. Ze kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt. De kunststof rolgordijnen zie je nog vaak in badkamers. Deze zijn van kunststof en kunnen dus goed tegen vocht. 


Duo Rolgordijn

Een duo rolgordijn is eigenlijk niets anders dan twee rolgordijnen die je over elkaar kunt af- en oprollen. Door de een te laten zakken, die van doorzichtige stof is, kunt u overdag toch een prive sfeer creëren. U kunt gemakkelijk naar buiten kijken, maar niet naar binnen. Wanneer tijdens de avonduren het licht aangaat, en u wilt toch een prive sfeer hebben, kunt u de andere ook laten zakken. Omdat dit dan een ondoorzichtige stof is, kan er niet naar binnen en buiten worden gekeken. Er zijn ook veel verschillende soorten designs leverbaar waardoor ze bij ieder interieur in te passen zijn. Tegenwoordig wordt er veel besteld via internet. U kunt eerst bepalen welke soort u wilt hebben. Een duo-rolgordijn is leverbaar tot een breedte van 280 cm. Wanneer u een andere maat nodig heeft, zijn ze op maat te maken. Indien u de juiste maat opgeeft, worden ze op maat gemaakt en thuis afgeleverd. Indien u niet weet welke kleur u wilt hebben, is het zelfs mogelijk eerst kleurstalen te laten bezorgen. Wanneer u vervolgens nog problemen heeft, is het praktisch altijd mogelijk dat u ze telefonisch kunt benaderen waardoor u vraag in no time is beantwoord.


Houten lamellen

De laatste trend zijn wel de houten lamellen. Ze zijn in verschillende breedtes te verkrijgen. 6 cm breedte is normaal. Dus voor een raam heeft u weinig lamellen nodig en het schoonmaken is daarom ook geen probleem. Bij een moderne inrichting worden ze vaak toegepast.

Gouden tip: Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen in Nijmegen biedt een breed scala aan gordijnen en zonwering voor thuis of op kantoor.


Delen